KREDITI
KREDITNE KARTICE
OSIGURANJE
HIPOTEKE
CrediatCredit.com > Krediti > Nebankarski krediti

Nebankarski krediti

Iako se čini da su krediti neodvojivo spojeni s bankama, može ih se dobiti i preko kreditne unije, stambene štedionice ili od poslodavca. Manje svote odnedavno možete pozajmiti i od stranih pozajmljivača.

Kreditne unije

Osim u banci kredit se može ugovoriti u kreditnim unijama koje su nastale iz štedno-kreditnih zadruga ujedinjavanjem ušteđevine skupine osoba koje taj novac posuđuju drugima. Uvjeti kreditiranja su slični bankarskima.

Kako biste pronašli najpovoljniji kredit upotrijebite kalkulator za izračun EKS-a.

Stambene štedionice

Krediti stambenih štedionica su namjenski i vežu se na vašu štednju. Pri ugovaranju stambene štednje odeđuje se maksimalan iznos kredita koji ćete moći podići, a ako Vam bude trebao veći kredit, dobit ćete ga s malo višom kamatom za razdoblje međufinanciranja.

Svaka štedionica ima svoje uvjete i bilo bi dobro da ih prije odluke u koju ćete investirati detaljno proučite, možda najbolje uz pomoć kreditnog savjetnika.

Ostale mogućnosti

Hrvatski zakon dozvoljava poslodavcima da ponude kreditiranje zaposlenicima izvan svoje poslovne djelatnosti i to bez kamata ili po EKS nižoj od tržišne, uvjet je da takvi krediti nisu u ponudi za širu javnost.

Manji iznos kredita možete podići preko svojih kreditnih kartica, ali ovaj način je izuzetno neisplativ zbog visokih naknada za podizanje gotovine.

Ukoliko Vam hitno treba novac, a sigurni ste da ćete ga moći otplatiti u kratkom roku, možete pokušati zatražiti kredit kod stranih trvtki koje svoje usluge nude na Internetu. pak, prije nego što posudite novac od nekoga, svakako odvojite neko vrijeme da na Internetu potražite iskustva bivših korisnika koja najčešće možete naći na forumima.

Što se tiče kredita reklamiranih na stupovima i autobusnim stanicama, njihova legalnost je najčešće upitna, a kamatna stopa je puno veća nego kod klasičnih malih potrošačkih kredita, preporučamo da ih izbjegavate i da proučite naših deset savjeta za podizanje kredita.

Jednostavnu štednju ili kredit možete ugovoriti u Deponent kreditnoj uniji ili u jednoj od najprepoznatljivijih stambenih štedionica Wustenrotu.

NAŠ SVAJTET: Prije ugovaranja stambene štednje proučite koje Vam mogućnosti nude državni poticaji i iskoristite ih.