KREDITI
KREDITNE KARTICE
OSIGURANJE
HIPOTEKE
CrediatCredit.com > Krediti > Krediti bez HROK-a

Krediti bez HROK-a

Evidentirani ste u Hrvatskom registru obaveza po kreditima i zbog toga Vam nijedna solidna banka ne želi odobriti novi kredit? Preporučamo Vam da se posavjetujete s pouzdanim kreditnim savjetnikom koji će najbolje znati što se može učiniti u vašem konkretnom slučaju.

Što je HROK i čemu služi?

HROK je društvo s ograničenom odgovornošću osnovano 2005. godine od strane 20 vodećih banaka. Svrha HROK-a je da prikuplja, obrađuje i razmjenjuje informacije o kreditnim obvezama klijenata i o urednosti otplaćivanja kredita preko kreditnih izvješća klijenata.

Kreditno izvješće je dokument koji ćete morati priložiti prilikom ugovaranja kredita. Njegova svrha nije da Vas stavi u nepovoljan položaj, nego da Vas zaštiti od prezaduživanja (ako je iz vašeg izvješća vidljivo da ne biste mogli podnijeti još jedno zaduženje)!! Naravno, time se štite i interesi banaka jer smanjuju mogućnost odobravanja kredita koji neće biti vraćen.

Kredit bez HROK-a: mit ili stvarnost?

Kad kažemo kredit bez HROK-a zapravo mislimo na kredit u kojem vaše kreditno izvješće neće biti odlučujući faktor za odbijanje podizanja kredita. Ozbiljni kreditni posrednici mogu ispitati vašu situaciju i pronaći kreditne linije koje su dostupne i ljudima s već postojećim kreditnim opterećenjem ili će Vam savjetovati da pričekate s podizanjem novog kredita kako biste dobili povoljnije uvjete kreditiranja.

Mali nebankarski krediti

Svakako, u slučaju da Vam treba neki manji iznos, možete se obratiti stranim poduzećima koji nude brze zajmove do 6000 kuna, a pri tom od Vas ne traže da im dostavite na uvid kreditno izvješće.

Kreditni posrednici

Jedan od posrednika koji nude kredite bez uvida u HROK su Aton usluge možete ih kontaktirati za dodatne informacije.

Kvalitetan članak o mogućnostima podizanja kredita bez uvida u kreditno izvješće napisali su članovi Progreso grupe, možete ga pročitati ovdje.