KREDITI
KREDITNE KARTICE
OSIGURANJE
HIPOTEKE
CrediatCredit.com > Hipoteke

Hipotekarni krediti

Hipotekarni kredit je vrsta dugoročnog kredita kod kojeg osiguranje otplate kredita nije u bonitetu dužnika nego u njegovim nekretninama. Iako se najčešće koristi za veće investicije, poput kupnje nekretnine, hipotekarni kredit je u pravilu nenamjenski.

Online usporedba hipoteka

Tražite hipoteku s najnižom ratom? Iskoristite mogućnost internetskih uspoređivača cijena koji će Vam automatski izračunati u kojoj banci ćete najpovoljnije dobiti kredit koji tražite. Više ne morate obilaziti sve banke u gradu kako biste dobili najbolju ponudu. S online uspoređivačem dobit ćete ju u roku nekoliko sekundi. U ovom slučaju se isplati odvojiti vrijeme za detaljnije pretraživanje, ipak će Vas otplaćivanje hipoteke pratiti jedno duže vrijeme.

Ako želite biti sigurni da Vaš kredit nećete ostaviti u nasljedstvo svojim najmilijima, preporuča se ugovaranje hipotekarnog osiguranja koje Vam jamči financijsku sigurnost za slučaj smrti, kritične bolesti i/ili invlidnosti uslijed nezgode.

Hipoteka ili hipotekarni kredit?

U pravom smislu riječi hipoteka je založno pravo na nekretnini koje je u ovom slučaju instrument osiguranja. To su najčešće stambeni ili poslovni prostori, zemljišta, gospodarske zgrade, ali i neke pokretnine kao što su brodovi i zrakoplovi. Sam proces uknjižbe založnog prava na nekretnini zove se intabulacija.

Hipotekarni kredit je dakle kredit kod kojeg se naplata potraživanja osigurava hipotekom. Ovi krediti se najčešće odobravaju na iznos od 50-70% vrijednosti založne nekretnine i na rok otplate od 10 do 20 godina. Na tržištu se najčešće koriste stambene hipoteke.

Kalkulator hipotekarnih kredita

Izračunajte mjesečnu ratu svoje hipoteke uz pomoć kalkulatora hipotekarnih kredita koji je savršeni pomoćnik za izbor najpovoljnije hipoteke. Na istoj poveznici možete usporediti cijene hipotekarnih kredita putem parametara koje sami zadate na: www.moj-bankar.hr