KREDITI
KREDITNE KARTICE
OSIGURANJE
HIPOTEKE
CrediatCredit.com > Financijski savjetnik > Kad se isplati podizati kredit

Kad se isplati podići kredit

V današnje vrijeme nije lako preživjeti mjesec s prosječnom plaćom i još uz to nešto staviti sa strane kao financijsku rezervu. Mnogi od nas se okreću kreditima kako bi podigli svoj životni standard.

Razne vrste zajmova su dostupnije nego ikad prije te ih mogu dobiti i ljudi s nedostatnim primanjima ili oni s negativnim podatcima u HROK-ovom kreditnom izvješću. Ne posuđuju svi novac samo onda kad je to zaista nužno. Kada se to isplati razmišljati o kreditu?

Zajam kao pomoć

Ugovor o zajmu možete sklopiti s bankom ili s nebankarskom institucijom. Zajmovi su dobrodošli pomoćnici ukoliko njima financirate stvar koju stvarno trebate i koju ćete koristiti. Tako su zajmovi koji imaju smisla oni koje ćete koristiti na stanovanje, opremu kućanstva ili automobil.

Kada se može preživjeti i bez kredita

S druge strane, bit će najbolje da igorirate ideju o uzimanju zajma za stvari koje Vam neće trebati nakon nekog kraćeg perioda. Ako želite na godišnji odmor iz snova ili noviji tip mobitel, radije pokušajte sa štednjom. Pokušajte biti skromniji s nekim dosadašnjim izadtcima ili odradite neke poslove izvan svog trenutnog radnog mjesta.

Jedan zajam i stop

Morate računati na to da već i jedan zajam ili kredit predstavlja uteg za obiteljski proračun. Nemojte nipošto nastavljati uzimati zajam na zajam. Ako ste upali u veće dugove pokušajte ih refinanciranjem spojiti u jedan. A kako krenuti u potragu za kreditom? Usporedite ponude više financijskih institucija. Izborom pravog kredita možete uštedjeti do nekoliko tisuća kuna. Pogrešno je odlučiti se za prvi kredit na koji naletite.

Mikrozajmovi do plaće

Koje su Vam mogućnosti na raspolaganju kod akutnog nedostatka novca? U ovoj situaciji se možete naći nekoliko dana prije nego što stigne plaća, a pojavi se neplanirani trošak. Rješenje između ostalog može biti mikrozajam. Osim toga, ako naletite na aciju "besplatan prvi zajam", nećete platiti ni lipu više od onoga što ste posudili. Ali zapamtite, mirkozajmove biste trebali koristiti samo kao izlaz u nuždi. Na kraju krajeva, možete pokušati posuditi od rodbine ili prijatelja, ali obavezno im vratite posuđeno na vrijeme.